Blåbær smoothie
floradix | Publisert den |
Ingredienser
Til mandelkanelgranolaen
240 g havregryn
50 g mandler i flak
50 g mandler grovhakkede
2 ts kanel
50 g mandelsmør
30 g daddelsirup
1 ss Vitaquell Omega-3 DHA/EPA olje
Til blåbærsmoothiebollen
150 gram blåbær
1 banan
1/4 eple
30 ml mandelmelk
1 ss Vitaquell Omega-3 DHA/EPA olje
100 g kokos yoghurt
Skjær det resterende eplet i terninger
1 håndfull blåbær
1 håndfull bjørnebær
2 ss mandelsmør
8 ss mandel-kanel granola
Fremgangsmåte
For mandelkanelgranola:
Bland mandelsmøret med daddelsirup og olje. I en stor bolle blander du havre med skivede mandler, hakkede mandler og kanel. Bland mandeldaddelmassen godt med de tørre ingrediensene.
Forvarm ovnen til 175° sirkulasjonsluft. Fordel granolaen jevnt på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn i ca 25-30 minutter til de er gyldenbrune. Halvveis i steketiden tar du av brettet og snur granolaen en gang.
La granolaen avkjøles helt og oppbevar den deretter i en lufttett beholder i en krukke med skrutopp eller svingtopp.
For blåbærsmoothieskålen:
Vask blåbærene og tørk, puré sammen med Vitaquell DHA/EPA olje, banan, eple og mandelmelk.Forvarm ovnen til 175° sirkulasjonsluft. Fordel granolaen jevnt på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn i ca 25-30 minutter til de er gyldenbrune. Halvveis i steketiden tar du av brettet og snur granolaen en gang.
Legg smoothie, yoghurt, frukt og granola vekselvis i to glass. Server toppet med frukt, crunchy müsli og mandelsmør.
Denne oppskriften er laget i samarbeid mellom Vitaquell.de og matbloggeren Sarah Renziehausen fra «Feiertag»-bloggen. Bildene er beskyttet av opphavsrett. © 2016 Vanessa Schrader – knustundkooken.de
Legg igjen en kommentar