Dobbeltkjeks med hasselnøtt

Ingredienser

Til kakedeigen
300 g speltmel
120 g Vitaquell Megarine Mild Coconut
85 g rårørsukker
1 pakke bourbon vaniljesukker
4 ss havredrikk
1 klype havsalt


For fyllet
200 g bittersøt overtrekk
80 g Vitaquell Cocovit margarin
80 g vegansk nøttenougatblanding (ren)
40 g hakkede hasselnøtter
2 ss melis
1/2 ts Vitaquell mild kokosolje

Fremgangsmåte

Pisk den myke margarinen sammen med sukker, vaniljesukker og en klype salt, tilsett havredrikken og jobb inn melet gradvis. Form en kule av mørdeigen og la den hvile tildekket i kjøleskapet i 30 minutter.

Kjevle ut mørdeigen mellom to lag med matfilm og bruk en kjevle og skjær ut med en kakeform etter eget valg (jeg brukte en rund utskjærer med diameter 7 cm). Du kan selvfølgelig også bruke en melet arbeidsflate i stedet for folien. Stek nå kjeksene i forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter. De skal ikke bli for mørke, så hold øynene åpne! Hakk i mellomtiden det bittersøte overtrekket og smelt 50 g av det sammen med 1/2 ts smakløs kokosolje over vannbad. Etter steking pynter du halvparten av kjeksen, dvs. oversiden av smørbrødkjeksen, med sjokoladen (f.eks. med en gaffel) og noen hakkede hasselnøtter.

Fyll
Hakk først opp den resterende mørke overtrekket og nougaten og smelt dem også over vannbad (du kan ganske enkelt bruke den samme bollen fra sjokoladedekorasjonen til dette). Pisk margarinen sammen med melis og bland inn sjokoladeblandingen samt hasselnøttene. Vent et øyeblikk til blandingen har stivnet (dette tar ikke så veldig lang tid) og bruk deretter en teskje eller to til å fordele blandingen over de «bare» kjeksene og legg forsiktig de pyntede toppkjeksene oppå. Massen vil stivne ganske raskt, så du kan ende opp med å bruke flere fingre enn teskjeer. Men det fungerer like bra, og resultatet er et nougatfyll som beholder en fast konsistens selv i romtemperatur!

Denne oppskriften er laget i samarbeid mellom Vitaquell.de og matblogger Vanessa Schrader fra bloggen ‘Knust & Kooken’. Bildene er beskyttet av opphavsrett.

© 2016 Vanessa Schrader – knustundkooken.de

En kommentar

  • Denne oppskriften skal jeg prøve. De kjeksene så veldig gode ut!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen